Aubergine sesam boot
Heerlijk gevulde aubergines
INGREDIENTEN
2 VERSE AUBERGINES1 BAKJE MAZA TAHINA
1 VERSE PAPRIKA
6 TAKJES VERSE OREGANO
1 TAKJE VERSE ROZEMARIJN
4 DRAAIEN UIT DE PEPERMOLEN
4 PEPPERONI'S OF GROENTE UIT ZUUR (OM ERBIJ TE ETEN)
BENODIGDHEDEN:
• snijplank• koks mes
• lepel
• mengkom
• ovenschaal
• oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op ca. 190 graden. Maak de buitenkant van de aubergine voorzichtig schoon en snijd hem in de lengte in tweeën. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de twee helften en laat ca. 0,5 cm vruchtvlees zitten.
- Plaats de twee aubergines met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en schuif deze in de oven.
- Hak de kruiden fijn, snijd al het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes (blokjes) en doe hetzelfde met de paprika. Meng dit alles met het bakje Maza Tahina in een ruime kom.
- Haal de aubergine helften uit de oven en draai ze om zodat de holle kant naar boven ligt. Schep het groente tahina mengsel in de twee helften en plaats deze terug in de oven voor ongeveer20 minuten. Houd wel in de gaten dat de bovenkant niet verbrand want dan moet het rekje een stand lager.
Variatietip!
Varieer op dit recept door bijv. pijnboompitjes aan het groente tahina mengsel toe te voegen of probeer het eens met Maza Hoemoes Koriander & Lemon.
Of gebruik i.p.v. een oven een gesloten BBQ!


