Aubergine mini pizza’s
INGREDIENTEN
1 AUBERGINE3 EETLEPELS TOMATENPUREE)
80 GRAM PLANTAARDIG RULGEHAKT)
1 BAKJE HOEMOES TOMAAT BASILICUM)
1 BOSJE VERSE BASILICUM)
OLIJFOLIE)
- Snijd de aubergine in plakjes van een halve centimeter. Bestrooi de plakjes aan beide kanten met zout en leg ze op een theedoek. Deze zal het vocht opnemen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes aubergine na een kwartier van de theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk licht met olijfolie en bak voor 15 minuten.
- Besmeer de gebakken aubergineplakjes met wat tomatenpuree. Strooi er wat vegan rulgehakt overheen en lepel er wat halve theelepeltjes hoemoes op. Bak voor nog vijf minuten in de oven.
- Serveer warm met wat blaadjes verse basilicum.


