fbpx

Aubergine mini pizza’s

INGREDIENTEN

1 AUBERGINE
3 EETLEPELS TOMATENPUREE)
80 GRAM PLANTAARDIG RULGEHAKT)
1 BAKJE HOEMOES TOMAAT BASILICUM)
1 BOSJE VERSE BASILICUM)
OLIJFOLIE)
  1. Snijd de aubergine in plakjes van een halve centimeter. Bestrooi de plakjes aan beide kanten met zout en leg ze op een theedoek. Deze zal het vocht opnemen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Haal de plakjes aubergine na een kwartier van de theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk licht met olijfolie en bak voor 15 minuten.
  4. Besmeer de gebakken aubergineplakjes met wat tomatenpuree. Strooi er wat vegan rulgehakt overheen en lepel er wat halve theelepeltjes hoemoes op. Bak voor nog vijf minuten in de oven.
  5. Serveer warm met wat blaadjes verse basilicum.
30 minuten bereidingstijd
±25 pizza's
;;