Hoe worden nieuwe smaken Hoemoes bedacht?

Hoe worden nieuwe smaken Hoemoes bedacht?

Wij krijgen vaak de vraag hoe nieuwe smaken hoemoes en spreads worden bedacht. In deze blog vertellen we jou daar graag wat meer over! 

25 varianten

We hebben momenteel ruim 25 smaken hoemoes & spreads in ons assortiment. Hiertoe behoren populaire smaken als Hoemoes Kerrie, Hoemoes Rode Biet, Hoemoes Ras el Hanout en Muhammara. We hebben ook een aantal smaken die wat minder bekend zijn. Zo hebben we o.a. een Hoemoes Artisjok, Hoemoes Green Curry en Nuka Noenoes (Hoemoes met banaan en cacao). In de supermarkt liggen meestal 5 a 15 smaken (afhankelijk van de supermarkt). Door het jaar heen worden nieuwe smaken geïntroduceerd of komen bestaande smaken terug. Er zijn bijvoorbeeld soorten die net wat lekkerder smaken in de winter en sommige zijn weer perfect voor in de zomer. Onze Hoemoes Cranberry-Vijg is bijvoorbeeld écht een winterse smaak met warme specerijen en bij het eten van onze Hoemoes Spicy Mango krijg je een tropisch gevoel!

De juiste smaakcombinatie

Als we een nieuwe smaak willen ontwikkelen, zijn hierbij meerdere collega’s betrokken. Samenwerking is hierbij erg belangrijk! In onze grote keuken in Zaandam, hebben wij een ‘proefkeuken’. Hier wordt eerst kleinschalig geëxperimenteerd met smaken. Verschillende ingrediënten worden aan ons basisrecept toegevoegd, totdat de juiste smaakcombinatie is gevonden. Als de smaakcombinatie lekker is, dan wordt deze door verschillende collega’s van ons kantoor geprobeerd. Aan de hand van hun feedback worden er vaak nog dingen aangepast en ondertussen verzinnen wij een passende productnaam. Daarna is het tijd voor de 2de test! De smaak wordt groots geproduceerd en naar onze winkels in Foodhallen Amsterdam en Stadshart Amstelveen gestuurd. In onze winkels horen we graag jouw mening! Als de smaak ook door onze klanten lekker wordt bevonden, dan zal deze geïntroduceerd worden bij de supermarkten. Dan blijft het altijd spannend natuurlijk of ze er wat in zien en het een plekje mag krijgen op het schap.

De nieuwste smaken

In 2019 hebben we 6 nieuwe smaken bedacht. Dit zijn: Hoemoes Fleur de Sel, Hoemoes Ginger, Hoemoes Spicy Mango, Hoemoes Tomaat-Basilicum Less Salt, Zwarte Bonen Tahin en Nuka Noenoes. Niet al deze smaken liggen momenteel bij de supermarkt, maar we hopen ze dit jaar weer op de schappen te krijgen. Hou dus vooral onze website in de gaten voor meer informatie! 😊

Groetjes,

Shelly & Felicia

X