< Terug

> Wortel Dippers

> Recept 1

Wortel Dippers


Categorie: Groente dipper
Bereidingstijd: 15 Minuten
Techniek:
Smaak:
Type maaltijd:
Aantal personen:

Ingrediënten:

200cc Witte Wijn

Citroensap van een halve citroen

Snufje grove zwarte peper en zout

Beetje mosterdzaad ( grove mosterd kan ook)

Wat Thijm

Een half bosje Bospeen

Benodigdheden:

Kookpan

Snijplank

Mes

Vork



Bereidingswijze

Zet de pan op laag vuur en kook zachtjes de witte wijn met het citroensap en de kruiden.

Was de wortels schoon en verwijder het groen maar laat net een leuk stukje van ca 1 cm zitten.

Snijd ze hierna voorzichtig in de lengte in 2 delen.

Leg de wortels in de pan terwijl deze zachtjes verder kookt en zo dat de wortels net onder de vloeistof liggen.

Laat de wortels zachtjes garen en haal ze met een vork uit de pan, herhaal dit tot alle wortels gepocheerd zijn.

 

Perfecte en gezonde dipper voor Maza Hoemoes met koriander en lemon bijvoorbeeld!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe