< Terug

> Falafel Kaascroissant

> Tahina Falafel Muffins/Cupcakes

> Falafel bladerdeeg broodje (vega saucijzenbroodje)

> Lauwwarme Falafel Fetasalade

> Quinoa met asperges

Falafel bladerdeeg broodje (vega saucijzenbroodje)


Categorie: Traktatie / Borrelhapje
Bereidingstijd: Falafel bladerdeeg broodje (vega saucijzenbroodje)
Techniek:
Smaak:
Type maaltijd:
Aantal personen: 26 traktaties

Ingrediënten:

2 bakjes Maza Falafel
13 bladerdeeg plakjes ( bijvoorbeeld van Koopmans uit de diepvries)
1 bakje Maza Balkan

Benodigdheden:

Stukje aluminium folie of bakpapier
Oven



Bereidingswijze

Neem een bakplaat uit de oven en leg hier het aluminium folie of bakpapier op. Vet hem ligt in met een beetje olijfolie en verwarm ondertussen de oven voor op 210?c voor hetelucht en 225?c elektrisch.

Haal de bladerdeeg plakjes voorzichtig van elkaar en laat ze ontdooien. Snijd ze doormidden zodat twee gelijke rechthoeken ontstaan.

Smeer op iedere rechthoek net onder het midden een theelepel Maza Balkan salade en leg hier een Maza Falafel balletje op. Vouw de deegplakjes dicht waarbij de zijkanten open blijven en leg ze op de bakplaat ( ik maak altijd een klein sneetje in de bovenkant omdat ik dat er leuk uit vind zien).

Smeer de bovenkant van het deeg nog even in met wat olijfolie en plaats de bakplaten in de oven.

Na ongeveer 20 minuten zijn ze mooi goudbruin en kunnen de broodjes de oven uit.

Tip!
Gebruik als variatie ook eens Maza Falafel Tamatim of besmeer de binnenkant met wat Maza Hoemoes. Of bestrijk het deeg voor het bakken met wat losgeklopt ei voor een mooiere glans.



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe