< Terug

> Ovenschotel zalm

> Hutspot Hoemoes Koriander en Limoen met Falafel

> Aardappel Hoemoes koriander puree

> Gazpacho met Hoemoes Koriander en Limoen

> Hoemoespannekoekjes met Koriander & Limoen

> Lamsgehakt flapjes met Baba Anoesch en Koriander en Limoen

> Gefrituurde risotto balletjes met Hoemoes Koriander Limoen

> Courgettesoep met Hoemoes Koriander Limoen

> Wortel koriandersoep

> Viscurry met Hoemoes Koriander en Limoen

> Gepofte aardappel van de BBQ met Hoemoes Koriander en Limoen en krokant gebakken chorizo

Aardappel Hoemoes koriander puree


Categorie: Bijgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
Techniek:
Smaak:
Type maaltijd:
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

8 middelgrote kruimig kokende aardappels
1½ bakje Maza Hoemoes koriander en lemon
1 limoentje
Klein bosje peterselie

Benodigdheden:

kookpan



Bereidingswijze

Schil de aardappels en leg ze in de pan met een klein laagje water zodat ze net onder staan. Klein beetje zout aan het water toevoegen is genoeg voor een lekker volle smaak.

Kook ze gaar totdat je met een vork goed door de aardappels heen komt en giet ze af in een vergiet. Gooi de aardappels terug in de pan en zet de pan weer op het vuur (wel heel laag of als je elektrisch kookt kun je het fornuis gewoon uitzetten).

Voeg hier 1 en een half bakje Maza Hoemoes koriander en lemon aan toe en begin met stampen zoals je bij een gewone aardappel puree doet ( ik vind het altijd lekker als ik hem een beetje grof houd)

Na het opscheppen versier je de puree met wat verse peterselie en een klein schijfje limoen voor die lekkere frisse smaak en klaar.

Tip!
Stamp door de puree wat postelein of in de zomer wat rucola en stukjes tomaat om een lekkere stamppot variatie te maken.



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe